Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Weekendexcursie Vlieland

29 september - 00:00 - 1 oktober - 00:00

In het weekend van 29 september tot en met 1 oktober gaat de VWG naar Vlieland. Het vogelen begint al op de boot. Afhankelijk van het getij varen we langs wadplaten met diverse wadvogels en zeehonden. Het eiland heeft verschillende leefgebieden: duinen, wad, zandplaten, graslanden, heidevelden, bossen en kwelders. Het najaar is een pracht periode voor het waarnemen van een grote diversiteit aan vogels: doortrekkers, late broedvogels, eerste wintergasten.

Drie vogelkijkhutten en legio andere plekken bieden goede mogelijkheden om rustig naar de vogels te kijken. Op Vlieland verplaatsen we ons op de fiets en maken we af een toe een wandeling. Het verblijf is in eigen tent op de camping “De Lange Paal”. Wil je ergens anders overnachten, hotel, huisje of appartement, ook goed maar dan dien je dat zelf te regelen.

  • Reis:
    Vanaf Harlingen Haven, 1,5 uur varen, vertrek 9:05 of 14:05 of 19:05 uur. Kosten ongeveer 60 euro (retour incl. fiets mee). Tickets kun je kopen via https://www.rederij-doeksen.nl/boeken. Let erop dat je zowel de heen- als terugreis moet boeken (eventueel samen met een fiets als je je eigen fiets mee wil nemen). Mocht je geen eigen fiets meenemen, dan kun je die bij de boot huren.
  • Verblijf
    We verblijven op natuurkampeerterrein De Lange Paal. Een natuurkampeerkaart is verplicht. De kosten zijn ongeveer 38 euro (LET OP: bij vooraf reserveren GEEN tentplek kiezen = 12,50 extra). Zie verder: https://www.logerenbijdeboswachter.nl/natuurkampeerterreinen/de-lange-paal
  • Overig
    Zaterdagavond gaan we gezamenlijk uit eten. De rest van de maaltijden moet je zelf verzorgen.

Aanmelden voor de excursie via het formulier.  In de week voor de excursie wordt de deelnemerslijst rond gestuurd i.v.m. eventueel samen rijden naar Harlingen.

Gegevens

Begin:
29 september - 00:00
Einde:
1 oktober - 00:00