Boek: Vogelaars (nooit) uitgevogeld

Boek: Vogelaars (nooit) uitgevogeld

Door Debby Doodeman

Dit boek is het resultaat van een iets uit de hand gelopen onderzoek naar vogelaars. Meer dan 1000 hebben er meegedaan. Hoe beginnen vogelaars? Wat doen ze? Waarom? Van welke verenigingen zijn ze lid? Wat zijn de lievelingsvogels? En nog veel meer.

De uitkomsten zijn verwerkt in het boek tot grafieken, infographics en citaten. Ook wordt duidelijk hoe nu de verhoudingen tussen de vrouwelijke en mannelijke vogelaars echt liggen. De scheve verhouding lijkt er in de toekomst uit te gaan. En wat zijn de verschillen tussen vogelaars en ‘gewone mensen’?

Ook komen er 27,5 type vogelaars aan het woord, tellers, ontdekkers, kunstenaars, geluidenopnemers, museumvogelaars, een larofiel en meer. Met tips om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Het doel van het onderzoek is om iedereen te laten zien hoe leuk vogels kijken is en om het ware vogelaarsbeeld te laten zien. Ook letterlijk, iedere deelnemers is persoonlijk gevraagd in het veld, bij lezingen, excursies en is ter plekke ook op de foto gegaan.

Introductieprijs € 20,- (t/m 30 april 2022, daarna € 22,50)

Meer informatie over het boek en bestellen kan op www.fogol.nl, te ontvangen per post of ophalen in Driel (bij bestellen via deze website krijg je ook een ansichtkaart bij het boek cadeau) of via je plaatselijke boekhandel.

Debby Doodeman is oprichter van het bedrijf Fogol. Fogol organiseert excursies en evenementen zoals de Nationale Vogelweek en vogelvaartochten in het IJsselmeergebied. www.fogol.nl, 06 300 218 16, debby@fogol.nl