Vogelcursus 2024

Weet je het verschil tussen een meeuw en een mees, maar niet welke meeuw of mees het is, waarom die meeuw op dat moment op die plek zit, met dat verenkleed en dat geluid? Kortom heb je belangstelling voor vogels maar weet je er nog niet zoveel van en wil je meer weten? Dan is de vogelcursus voor beginners van de Vogelwerkgroep Arnhem e.o. iets voor jou! Vind je het leuk om samen met andere beginners, onder leiding van ervaren vogelaars, meer te leren en het veld in te gaan? En wil je hierin tijd en energie steken, meld je dan aan.

Opzet cursus

  • De cursus loopt van januari tot en met december 2024.
  • Gedurende het jaar is er gemiddeld elke maand een theorie-avond op een wisselende doordeweekse avond, en een excursie van een dagdeel op een zaterdag of zondag. In juli zijn er geen activiteiten.
  • De avonden worden gegeven in Arnhem-noord of in het veld, en de excursies zijn in en om de stad Arnhem. Er zijn twee dagexcursies naar verder weg gelegen gebieden. Door het jaar heen voorzien we je van kennis en opdrachten.
  • De komende tijd worden de data vastgelegd met inleiders en excursieleiders.

Kosten

De prijs van de cursus is € 75,- (exclusief reiskosten en eventuele consumpties tijdens excursies).

Aanmelding en loting

Om deel te kunnen nemen moet je in 2023 lid zijn van de Vogelwerkgroep Arnhem e.o. Inschrijven voor de cursus kan tot en met zondag 12 november 2023. Mede gezien de beschikbare lesruimte en de maximaal gewenste groepsgrootte in het veld zijn er 18 plaatsen beschikbaar. Inschrijven voor de cursus via: https://vogelwerkgroeparnhem.nl/activiteiten/ en vul daar het aanmeldingsformulier in (niet vergeten om onderaan het formulier nog het vakje “I’m not a robot” aan te vinken en daarna nog op de knop Aanmelden te klikken). Dus niet antwoorden/reply-en op deze mail! Bij meer dan 18 inschrijvingen zal er worden geloot. Het moment van aanmelden maakt hierbij niet uit. Wel geldt dat diegene die in 2021 op de wachtlijst is komen te staan voor de cursus van 2022, voorrang krijgt. Je dient dit zelf te melden bij de inschrijving in het opmerkingenveld van de aanmeldformulier.
Na de loting wordt de uitslag bekend gemaakt. Tegelijkertijd wordt dan het cursusprogramma met exacte data en de betalingswijze bekend gemaakt. Zodra de betaling is ontvangen, is je aanmelding definitief.

Vriendelijke groet,
De organisatoren Bert, Hans en Cor